Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Het eerste evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016, op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door Lex Peters. Patrick Boxem en Jan Hup worden verrassend respectievelijk tweede en derde in het door Easy Wash mogelijk gemaakte evenement.

Zoals het hoort bij het eerste evenement van de Westfield Cup was het weer optimaal voor snelle rondetijden. Het was koel en zonnig, met af en toe een flinke bries. De vrije training stond voor de rijders in het teken van het wennen aan de nieuwe Interstate banden, alwaar de Cup dit jaar op zal rijden. De banden werden na afloop door de rijders goed ontvangen. Westfield Holland coureur Hayley Lazell klokte de snelste tijd van het voor Lex Peters en Willem Vriend. Westfield Holland coureur Brandts reed een twaalfde tijd.

De tijdtraining zag een aantal rijders de limieten opzoeken en overschrijden. De snelle reclameman Sandifort kampte ook nog met een onwillige versnellingsbak, resulterende in twee spins in de Tarzanbocht. Lex Peters pakte de Pole Position, nipt voor Jarno Iprenburg en Willem Vriend. De snelle dame uit Rijsenhout pakte P4  op vier tiende van een seconde achterstand op poleman Peters, waarbij aangetekend moet worden dat de top zeven binnen één seconde. Luc Brandts wist een nette twaalfde startpositie te realiseren, vlak achter zijn eeuwige rivaal Willem Berendse.

Peters was goed weg van zijn startplek, maar verremde zich in de eerste bocht waardoor Iprenburg de leiding kon overnemen. Al snel corrigeerde Peters deze volgorde en wist de krappe voorsprong twaalf ronden vast te houden en zo zijn eerste winst in de Westfield Cup te realiseren. Lang leek het dat Lazell en Sandifort om plek drie zouden strijden; maar Sandifort spinde, Lazell kon hem net niet ontwijken. Zodoende vielen beiden uit en kwam Brandts met een vijftiende positie voor de equipe Lazell / Wellink op de einduitslag van race 1 te staan. De samenkomst van Lazell en Sandifort schonk Jan Frensch de derde positie.

De tweede race leek saai te worden toen Iprenburg al na twee bochten met een technisch mankement in de opwarmronde uitviel, maar Vriend en Lazell stormden vanuit het achterveld naar voren om met Peters de strijd om de overwinning aan te gaan. Met slechts een halve seconde voorsprong won Peters voor Vriend en Lazell.

Met twee overwinningen uit twee races was de overall overwinning duidelijk voor Lex Peters. Constant en probleemloos rijden bracht Patrick Boxem en Jan Hup naar de tweede en derde plaats. Uiteraard is de uitslag van het eerste evenement meteen de tussenstand. Door de uitval van verschillende kampioenskandidaten, waaronder Lazell in race 1 staat de ondernemer uit Nijmegen vier bovenaan in de tussenstand.

Het volgende evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 29 en 30 april om het Franse circuit van Dijon.
Westfield Cup evenement 1 - Circuit Park Zandvoort - 26 maart 2016
PETERS WINT PAASRACES, LAZELL EN ANDERE FAVORIETEN STRUIKELEN Te koop Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive

Westfields

te koop

Te koop