Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Het derde evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 is een overwinning geworden voor Willem Vriend. Westfield Holland had drie ijzers in het vuur. De goedlachse Max Bodie deed het goed in de kwalificatie en streed in de eerste race om een top zes positie,maar had familie verplichtingen en kwam in de laatste twee races niet meer aan de start. Debutant Eric Janssen had zijn licentie deze winter op het circuit van Zolder gehaald, en wist indruk te maken door in elke sessie minmaal een seconde harde te gaan, in de van Westfield Holland gehuurde Westfield, dan de sessie ervoor en reedt een 2.01 in de laatste race van de dag en Hans Wellink kwam door een uitval in de laatste race helaas niet verder dan een achtste positie algemeen in het door Assmann Office Furniture mogelijk gemaakte evenement.

In overleg met de DNRT was door de Rijdersvereniging besloten geen vrije training meer te houden en deze in te ruilen voor een extra race. Dus begon het derde event voor de Westfield Cup coureurs meteen met de tijdtraining, die na 5 minuten werd onderbroken door een crash van Rainer von Klier bij het uitkomen van de  Bocht  Zonder Naam. Gelukkig bleef de sympathieke Duitser ongedeerd, maar zijn evenement was hierdoor wel voorbij. Willem Vriend klokte de snelste tijd voor Daniël Sandifort en Lex Peters. Max Bodie pakte de vierde startplek, Hans Wellink was nog niet helemaal gewent aan de nieuwe DNRT band ( na 20 jaar op de Toyo te hebben geracet) en was op de achtste startpositie terug te vinden en Eric Janssen zou de eerste race van zijn leven op een zestiende positie van start gaan.

Vriend verzilverde zijn pole position door de kopstart te nemen. Lang kon Lex Peters hem volgen, maar op de finish was de voorsprong 8 seconden. Het gevecht van de race was tussen Daniël Sandifort en Jarno Iprenburg om plek drie, door Sandifort in zijn voordeel beslecht. Max Boodie (6e), Hans Wellink (7e) en Ronald Lenters(8e) finishten binnen 0,2 seconden van elkaar. Eric Janssen had veel gevechten, lag even 14e, maar kwam door een spinnetje als achttiende over de streep.

In de tweede race van de dag pakte Peters de kopstart om vervolgens ronden lang in gevecht te zijn met Vriend waarbij Daniël Sandifort goed de aansluiting behield. Pas na de helft van de race kon Vriend een gaatje slaan en mengde Jan Frensch zich in het gevecht om plek twee. Vriend greep uiteindelijk de overwinning voor Peters en Sandifort. De equipe Lazell/Wellink wist Jarno Iprenburg achter zich te houden, en werd hier vlak achter vijfde. Eric Janssen werd net als  in de eerste race achttiende.

Vastbesloten niet nogmaals het onderspit te delven pakte Peters de koppositie bij de start en wederom zat Vriend in zijn kielzog. Vanaf de start werd er fel gestreden om de overwinning met in elke ronde een (al dan niet geslaagde) poging tot inhalen tussen Peters en Vriend. Achter hen vochten Daniël Sandifort en Jarno Iprenburg een minstens even spannend duel uit. Uiteindelijk won Peters met de minieme voorsprong van 0,054 seconden voor Vriend. Sandifort tikte als derde aan. Hans Wellink had, in 5
e positie rijdend malheur met de wielophanging, en viel 500 meter voor de finish uit, maar kwam toch nog met een ronde achterstand op de winnaar op de veertiende plaats over de streep. In zijn kielzog finishte Eric Janssen als vijftiende.

Met twee overwinningen en een tweede plaats greep Willem Vriend de overwinning in het evenement waarvan de podiumceremonie mogelijk werd gemaakt door ANAC Carwash. Lex Peters pakte de tweede plek en met drie maal een derde positie is het Daniël Sandifort die de top drie afsloot. Met zijn overwinning bouwde Vriend zijn voorsprong in de titelstrijd uit. Hij leidt nu voor Peters en Jarno Iprenburg. De equipe Lazell/Wellink vinden we terug op de vijfde positie.

Het volgende evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 5, 6 & 7 augustus op Circuit Park Zandvoort.
Westfield Cup evenement 3 - Circuit Park Zandvoort - 12 juni 2016
Westfield Holland team uitgebreid Te koop

Westfields

te koop

Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive Te koop