Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
6 augustus was alweer de 4e race van de Westfieldcup 2016, Team Wellink/ Westfield Holland stond door 2 vakantiegangers slechts met 2 auto’s op de grid, Eric Janssen en Hans zelf. Eric maakte vorige keer een mooie leercurve mee met zijn eerste race-event. Deze keer ging het ook super; na een voorzichtig begin op een halfnatte baan tijdens de kwalificatie die resulteerde in een 13e tijd voor Eric en een 5e tijd voor Hans Wellink, gingen we ons opmaken voor de eerste race. Eric gaf aan dat de versnellingsbak af en toe niet goed schakelde, dit is een bekend probleem, dan moet de versnellingsbak vervangen worden, anders loop je dan kans dat hij vast blijft zitten in een versnelling, en dan is je race over. Bestudering van het tijdschema leerde dat er tussen race 1 en 2 genoeg tijd zou zijn ( 2 uur) om de bak te wisselen.

Race 1 was een spannende race met in de kop van het veld spannende gevechten tussen Willem Vriend, Lex Peters, Jarno Iprenbrug, en Jan Stakenburg. Hans kon net niet aanpikken en werd 5e Eric had zijn momentjes en had de aansluiting met de ervaren mannen rond de 10e plek!

Tussen race 1 en 2 hebben de monteurs van Westfield Holland ( Steven, Jurek en Hans) in 45 minuten de versnellingsbak  van Eric Janssen gewisseld, een nieuw record? ( is die Wellink tenminste nog ergens snel mee).
Race 2 was eigenlijk erg gelijkwaardig aan race 1,  Hans Lag in 6e positie tot in de Slotemakerbocht Ronald lenters uitviel met wielophangingsproblemen en een code 60 veroorzaakte. Tijdens de code 60 schoof het veld toch enigszins in elkaar en vlak voor dat er groen werd gegeven versnelde de top 3; Wellink en Peters waren zeer gefocust om niet te hard te rijden en keken te veel op hun laptimer, waardoor ze vlak voordat ze over start/finish reden waar weer groen werd gegeven links en rechts voorbij werden gereden,  Peters werd 4e , Wellink door dat hij niet goed zat op te letten 7e. Eric Janssen reed zijn snelste raceronde ooit met een 2.00,7 het team was erg onder de indruk, en gelukkig waren de schakelproblemen ook opgelost.

Race 3 was voor de 4 kopmannen weer een spannende toestand, daarachter moest Wellink knokken voor positie 6 met Jan French, Jan, een heer op leeftijd, kreeg wat conditionele problemen en Hans liep op het einde  2 seconde per ronde in, maar de race was een ronde  te kort; 2 seconden achter Jan werd Hans 6e. Eric reed de race van zijn leven en kwam er achter dat een auto in de slipstream wat harder loopt, en als dan je voorganger 5 meter eerder remt kun je kiezen: erop knallen of in het grind, het werd het grind, Eric reed het grind weer uit, maar de auto voelde niet goed; door onbalans door grind in de wielen was de auto niet meer rijdbaar en besloot Eric de pits op te zoeken, de monteurs van Westfield Holland maakten nog wel de wielen schoon, maar de race was al gefinisht.

Resumerend kunnen we zeggen dat het technisch gezien het een goede dag was zonder mechanische malheur. Weer een mooie progressie voor Eric, en Hans moet nu toch maar eens die nieuwe bandjes doorkrijgen……..

Op naar de volgende race op Assen 7 september.
Westfield Cup evenement 4 - Circuit Park Zandvoort - 6 augustus 2016
The older I get, the faster I was? Te koop

Westfields

te koop

Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive Te koop