Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.Acht april was de kick off van seizoen 2017, met een totaal van acht auto’s in de stal is Westfield Holland weer als vanouds als grootste team vertegenwoordigd.  Zes auto’s verschenen aan de start voor de eerste race van het seizoen 2017 te weten Hayley Lazell, Eric Janssen, Luc Brands, Daryl Romijn, Adriaan Kelly en Michiel van Beusekom.

Voor Daryl, Adriaan en Michiel was het hun allereerste race ooit, om dan gelijk in een Westfield van start te gaan geeft aan dat je geen watje bent.

De vrije training was voor iedereen even wennen, het nieuwe asfalt; is dat nou sneller of langzamer? Rempunten opnieuw bepalen, voor drie man gold dat het hun eerste competitiedag was, dus alles was best wel spannend. Gelukkig ging alles van een leien dakje, de pitcrew ( Steven en Jurek) kon kleine  probleempjes snel en efficiënt oplossen met als gevolg dat iedereen zijn meters kon rijden.

De uitslag van de training was zeer hoopgevend; Hayley had mooi aansluiting bij de kop, Eric had remproblemen waardoor hij de aansluiting miste, Daryl en Luc zaten netjes in het middenveld, en Adriaan en Michiel waren druk bezig om zich telkens per ronde te verbeteren.

De tijdtraining was eigenlijk een kopie van de vrije training Hayley  ( 1.57.000) goed, 3e tijd achter de erg sterke Willem Vriend,  Eric ( 2.01,050) nu problemen met een overslaande motor, Luc  (2.01,415) steady in het middenveld, Daryl (2.00,532), Adriaan (2.04,882) en Michiel (2.06,226) gingen nog steeds per ronde harder.

De eerste race was spannend van begin tot het einde, Hayley  lag derde, werd vierde  ( snelste tijd 1.57,298) na een inhaalpoging op Lex Peters, kwam binnen met een kromme draagarm en kreeg ook nog 10 seconden straf wegens te veel binnen komen bij de chicane, waardoor ze uiteindelijk vijfde werd. Eric (1.58,560) had een mooie inhaalrace. Vanaf de zeventiende plaats wist hij zich op te werken naar de negende plek; auto weer toppie! Luc had het druk, wist wel zijn tijd te verbeteren ( 2.00,421) en werd zeventiende. Daryl werd in zijn allereerste race keurig negentiende met een snelste tijd van 2.00.681, Adriaan ( 2.04,648) en Michiel (2.05,503) gingen steeds beter en duwen elkaar naar voren!

Race 2 was voorin spannend, Hayley( 1.58,155) kon net niet aanhaken en moest toekijken hoe de eerste drie het met elkaar uitvochten. Eric ( 1.58,467) bleef progressie maken en werd keurig vijfde vlak achter Hayley. Wordt hij de nieuwe kopman van het team? Aan zijn ambitie zal het in ieder geval niet liggen. Luc ( 2.00,406) bleef het druk hebben in het middenveld, werd keurig zestiende vlak voor teamgenoot Daryl ( 1.59,387) die dus gelijk maar even de 2-minutengrens slechtte, super goed gedaan van deze rookie. Adriaan (2.03,247) moest na een klungelige actie van een vrije formule klasse zich weer naar voren vechten en wist vlak voor de streep nog teamgenoot Michiel (2.04,999) te verschalken.

Al met al iedereen een mooie progressie, en aan de finish. Op naar Dijon!!!!
Westfield Cup evenement 1 - Circuit Zandvoort - 8 april 2017
Goede seizoensstart Westfield Holland / Team Wellink Te koop

Westfields

te koop

Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive Te koop Onderdelen