Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.
Tijdens het tweede evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 op het Circuit van Dijon in Frankrijk is Hans Wellink voor de equipe Lazell / Wellink vierde geworden. De overwinning was voor Iprenburg. Respectievelijk tweede  en derde werden Willem Vriend en Rainer von Klier in het door Recruitee mogelijk gemaakte evenement.

Een ongeval in de vrij rijden sessie bracht het evenement voor kampioenschapsleider Lex Peters in gevaar, maar Rob Bethlehem was weer de reddende engel door zijn auto naar Dijon te brengen zodat Peters in race twee en drie alsnog in actie kon komen.

De rijders in de Westfield Cup hielden zich rustig op de voor hen nog  onbekende baan. De coureur uit Rijsenhout pakte een degelijke zevend e positie. Luc Brandts kwam helaas niet verder dan een zevetiende positie. Snelste waas  Iprenburg, met Daniël Sandifort en Jan Frensch op de plaatsen twee en drie.

In de tijdtraining zorgde Rainer von Klier voor een verrassing door de pole position te pakken. Regerend kampioen Willem Vriend pakte de tweede plaats voor Jarno Iprenburg. Wanneer het er om gaat weet Wellink altijd weer alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen en wist zodoende een nette vijfde starttijd te rijden. Hierdoor was hij verzekerd dat hij in racer één zou mee kunnen strijden om de podiumposities.

En zo geschiedde. Von Klier verloor zijn eerste positie bij de start, maar ronde één ontwikkelde zich  een stuivertje wisselen tussen Von Klier, Vriend en Iprenburg, met op het vinkentouw Wellink. Een ongeval van Jan Frensch, nadat hij een poging waagde om gelijktijdig Wellink en Hoogland in te halen , zorgde voor een Safetycar situatie, waarna het duel om de kop opnieuw losbarstte Hans Wellink nog steeds de vierde positie in handen had. Vriend leek lang de beste papieren te hebben voor de overwinning, maar met 0,020 seconde voorsprong greep Von Klier de zege, voor Iprenburg, met Vriend op 0.880 seconden op plek drie.

Ook de tweede race werd een gevecht tussen Von Klier, Iprenburg en Vriend. Vriend reed ronden lang op plek drie maar gebruikte in de laatste meters de slipstream op het lange rechte stuk om met miniem verschil (0.058 seconden) de overwinning te grijpen voor Iprenburg en Von Klier. “Een gestolen overwinning," zo omschreef Vriend het. De garagist Wellink kon evenals in de eerste race de kopgroep net niet bijbenen en werd zodoende ook in de tweede race vierde.

De derde race zag aan het begin een groene Westfield aan kop. Wellink, had een goede start en wist vervolgens plek na plek op te schuiven en de eerste positie te pakken. Halverwege de race maakte hij een foutje, waardoor hij Vriend en Peters voor zich moest dulden. Geholpen door de regen stoomde Peters in de auto van Rob Bethlehem in een prachtige demonstratie van wagenbeheersing van plaats tien naar de overwinning. Iprenburg pakte de tweede positie voor Willem Vriend.

Drie races en drie winnaars. Toch was het Jarno Iprenburg die het evenement op zijn naam schreef. Met drie tweede plaatsen pakte hij de meeste punten, nipt voor Willem Vriend en Rainer von Klier. Wellink werd degelijk vierde. Vriend nam de leiding in het kampioenschap over van Peters, die nog wel tweede is, maar wel twee schrapresultaten heeft moeten gebruiken. Iprenburg steeg door zijn overwinning naar plek drie en de equipe Lazell / Wellink blijft meedoen op de vierde plaats.

Het volgende evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 12 juni op Circuit Park Zandvoort.
Westfield Cup evenement 2- Dijon-Prenois (Fr) - 29/30 april 2016
“Bij drie keer vierde word je vierde” Te koop

Westfields

te koop

Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive Te koop