Copyright © Alle rechten voorbehouden. Ontwikkeld door RAEK! Management.Eindelijk weer eens een podium voor Wellink. Brands en Janssen rijden sterk in de middenmoot.

Voor de vijfde race van het seizoen 2016 gingen we dit keer naar Assen, Team Westfield Holland kwam deze keer met drie bolides aan de start, omdat Max Boodie, de vierde Westfield, met zijn historische Mustang in de weer was. Assen is altijd speciaal, heel andere cultuur, heel andere baan - ietsje langer - maar wel dezelfde rondetijden als Zandvoort.

De dag werd begonnen met, zoals te doen gebruikelijk tegenwoordig, gelijk de tijdtraining. Wellink was vastberaden om die zesde plek van de vorige keer los te laten en trainde …… een zesde tijd. Luc Brands en Eric Janssen lieten respectievelijk een vijftiende en een dertiende tijd optekenen, waarbij vermeld moet worden dat ze maar anderhalve seconde achterbleven bij de top tien. Speciale vermelding voor Ronald Lenters die met een hele knappe tweede plek op een paar honderdsten achter Willem Vriend iedereen verbaasde.

Race 1
Bij het uitgaan van het rode licht was Wellink goed weg en had hoopvolle aansluiting met de top. Op een vierde plaats liggend, verschakelde hij zich, kwam op een ….. zesde plaats te liggen en kwam ook als zesde over start-finish, Janssen werd veertiende en Brands vijftiende .

Race 2
Vanaf een zesde plaats gestart ging Wellink als vijfde de eerste bocht in. Wat er volgde was een spannend gevecht met Jan French (u weet wel, die heer op leeftijd) en Daniël Sandifort. Op een zesde plaats liggend gingen we de laatste vier ronden in, waarin Lenters door een remfout bij de GT chicane muurvast in het grind kwam te staan, zodoende schoven we een plaatsje op en werd Wellink vijfde, de beide andere Westfield Holland rijders maakten ook een mooie progressie door en eindigden als elfde (Janssen) en dertiende (Brands).

Race 3
Vanaf een vijfde plek gestart ging de bolide met nummer 33 deze keer als vierde de eerste bocht in. Maar het was druk en al snel lag Wellink weer zesde..Na een enerverende race, natuurlijk liggend op een zesde positie vielen zomaar ineens Daniel Sandifort en Jarno Iprenbrug uit, waardoor de groende Westfield Holland bolide als vierde over de streep kwam .Janssen scoorde zijn beste dagresultaat met een negende plek en Brands werd dertiende, ondanks dat hij veel last had van de warmte.

Uiteindelijk was een zesde, vijfde en een vierde plek genoeg voor een derde plek in het dagklassement. Kortom, eindelijk weer eens een podium!

Voor de laatste race van het seizoen gaan we de volgende keer naar het Belgische Zolder.
Westfield Cup evenement 5 - TT Circuit Assen - 7 september 2016
Allemaal zesjes Te koop

Westfields

te koop

Onderdelen Arrive & Drive

Onderdelen

Arrive

& drive

Arrive & Drive Te koop Onderdelen